Fietsvakantie IJsselmeer

Individuele reizen Geen transport inbegrepen

In 1932 werd de Zuiderzee afgesloten met een gigantische dijk en werd het IJsselmeer geboren. In de eeuwen die deze afsluiting vooraf gingen, woonden er op de oevers van de Zuiderzee duizenden families die onder meer leefden van de walvisvangst. Vandaag heerst er in de vissersdorpen van weleer een eeuwige rust. Onze fietstocht voert je langs de oevers van het IJsselmeer terug in de tijd en laat je fietsend genieten van prachtige uitzichten over het water, van groene bossen en uitgestrekte polders.

<p><b>De route</b></p>

<p style="text-align: justify;">De Zuiderzee fietsroute of IJsselmeerroute is een van de mooiste lange afstand fietsroutes van Nederland. Wij starten het rondje in Nunspeet in de richting van het gezellige Amersfoort (foto). Door het bijzondere weidevogelgebied van het Ark- en Eemlandschap naar ‘t Gooi, waar heel wat bekende Nederlanders wonen. Langs Naarden-Vesting en het Muiderslot naar Amsterdam. </p>

De route

De Zuiderzee fietsroute of IJsselmeerroute is een van de mooiste lange afstand fietsroutes van Nederland. Wij starten het rondje in Nunspeet in de richting van het gezellige Amersfoort (foto). Door het bijzondere weidevogelgebied van het Ark- en Eemlandschap naar ‘t Gooi, waar heel wat bekende Nederlanders wonen. Langs Naarden-Vesting en het Muiderslot naar Amsterdam. 

Na Volendam en Hoorn, waar de schepen van de Verenigde Oost- Indische Compagnie vertrokken naar het verre oosten, komen we in Enkhuizen (foto) aan. Hier nemen we de overzetboot naar Stavoren omdat fietsen over de ‘Afsluitdijk’ nogal eentonig is. Friesland en het Nationaal Park De Weerribben, zullen ons bekoren met hun schitterende waterpartijen waar talloze watervogels huizen in het hoge riet.

<p style="text-align: justify;">Na Volendam en Hoorn, waar de schepen van de Verenigde Oost- Indische Compagnie vertrokken naar het verre oosten, komen we in Enkhuizen (foto) aan. Hier nemen we de overzetboot naar Stavoren omdat fietsen over de ‘Afsluitdijk’ nogal eentonig is. Friesland en het Nationaal Park De Weerribben, zullen ons bekoren met hun schitterende waterpartijen waar talloze watervogels huizen in het hoge riet.</p>

Romantiek en nostalgie vinden we in de IJsselmeerstadjes waar vissers gedurende 500 jaar het anker hebben gelicht voor de haringvangst. Op de laatste dag fietsen we door Kampen, statige Hanzestad aan de IJssel en een prachtige afsluiter!

Vrij om te doen wat je wil

Deze fietsvakantie is individueel, want binnen de beperkingen van het programma ben je totaal vrij te doen en te laten wat je wil. ‘s Morgens start je wanneer het je best past, je geniet op je eigen tempo, stopt waar en wanneer je wil en wees gerust, het roadbook leidt je via een duidelijk uitgestippelde route naar je gereserveerde overnachtingsplaats. Onze medewerkers hebben voor jou immers ter plaatse de rustigste en mooiste weggetjes uitgezocht. De nabrengservice brengt je bagage naar het volgende hotel.

Meer informatie?
Graag meer informatie over deze prachtige fietsroute?
Neem gerust vrijblijvend contact op. We vertellen je er graag alles over.

 

Jouw reisschema

Dag 1

Nunspeet

Je reis begint in Nunspeet (de reis daarnaartoe is niet voorzien). Nunspeet ligt in het hart van de Veluwe, één van de mooiste en bekendste natuurgebieden van Nederland. Je vindt er kleine, traditionele boerderijtjes en uitgestrekte weilanden. Nunspeet wordt niet voor niets "de parel van de Weluwe" genoemd. 

Veluwe

Dag 2

Nunspeet-Amersfoort (60km)

Je verlaat Nunspeet en fietst naar Harderwijk. Slenter even gezellig door de historische binnenstad met de Vischpoort en het oude Raadhuis. Daarna fiets je door naar de oude vestingstad Amersfoort.
 

©RonaldBoerjan

Dag 3

Amersfoort – Purmerend (70 km)

Verder door het stroomgebied van de Eem fiets je naar Baarn met het Paleis Soestdijk van de Nederlandse Koninklijke familie. Via Gooi, waar heel wat bekende Nederlanders wonen, fiets je naar de vestingstad Naarden. De Zuiderzeeroute loopt via Muiderberg en Diemen naar Amsterdam. Daar ga je door Amsterdam of via de Zuiderzeedijk naar Purmerend.
 

©RonaldBoerjan

Dag 4

Purmerend – Enkhuizen (56 km)

Tijdens deze fietsdag staat Volendam op het programma. Neem de tijd om dit gezellige “palingdorp” goed te leren kennen. Dan gaat de tocht verder naar Hoorn waar de schepen van de Oost-Indische Compagnie vertrokken naar het verre oosten. Je overnacht vandaag in Enkhuizen. In de historische binnenstad zie je nog veel terug van de rijkdom die de VOC in de 16e eeuw bracht.
 

©RonaldBoerjan

Dag 5

Enkhuizen – Harich/Lemmer (35 of 40 km)

Vandaag neem je eerst de boot van Enkhuizen naar Stavoren, bekend van de Elfstedentocht. Je neemt zelf je koffer en fiets mee op de boot (ca. 200 m). In Stavoren neemt de vervoerder de koffer(s) over. Dan fiets je door de bossen naar Lemmer.

Dag 6

Harich/Lemmer - Zwartsluis (50 of 62 km)

Ook vandaag een interessante fietsdag: Lemmer, de poort naar Friesland, zal je bekoren met zijn schitterende waterpartijen waar talloze watervogels huizen in het hoge riet. Daar ligt ook het Nationaal Park De Weerribben. Romantiek en nostalgie vinden we in de IJsselmeerstadjes Blokzijl en Vollenhove waar vissers gedurende 500 jaar het anker hebben gelicht voor de haringvangst.
 

Vollenhove

Dag 7

Zwartsluis-Nunspeet (41 km)

Vandaag fiets je terug naar Nunspeet. Onderweg kom je door Kampen, de prachtige Hanzestad aan de IJssel met monumenten uit de 12de eeuw. Aangekomen in Nunspeet is het arrangement ten einde en ga je op eigen gelegenheid terug naar huis.
 
Vos Travel
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

455

per persoon, exclusief vervoer
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • 2 persoonskamer met douche/bad en wc
 • ontbijt
 • bagagetransport
 • gebruik zwembad Nunspeet, Lemmer en Zwartsluis
 • toeristenbelasting
 • nederlandstalige wegbeschrijving + kaart
 • roadbookdrager
 • BTW en garantiefonds
 • reis heen en terug
 • lunch en dranken
 • diner
 • huurfiets / e-bike
 • ferry Enkhuizen - Stavoren ca. € 16
 • extr. nacht Nunspeet K&O € 50
 • extr. nacht Nunspeet HP € 75
 • verzekeringen
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.