Ik ga op vakantie en kies...welke huurwagen?

Deel dit artikel

Iedereen is dol op vakantie. Maar ‘vakantie’ betekent voor iedereen iets anders. De een kan niet wachten om twee weken lang op een strandbedje bij te bruinen, de ander pakt z’n wandelschoenen in en maakt elke dag flinke hikes. En dan heb je de roadtrippers, de groep vakantiegangers die om de paar dagen verblijft in een andere stad of een ander dorp, om zoveel mogelijk van het vakantieland te zien. Zoveel mensen, zoveel wensen… En dat geldt ook voor je huurauto! De manier waarop jij je vakantie invult, heeft namelijk invloed op de huurauto die het allerbeste bij jouw vakantie en je reisgezelschap past.

Een ontspannende strandvakantie 

Ga je op vakantie naar je favoriete kustplaats en bestaat jouw to-do list enkel uit ontspannen, zonnen, koken en eten? Heerlijk, je hebt groot gelijk. Ook al heb je geen spannende plannen, toch kan een huurauto voor de deur van je accommodatie heel fijn zijn. Als je eens een dagje naar een ander strand wil, bijvoorbeeld. Of als je boodschappen wil doen voor de zomerse maaltijd die op het menu staat. Je gaat geen lange ritten maken, dus een huurauto uit de categorie Small is dan vaak prima! Sommige mensen willen op vakantie precies dezelfde huurauto als waar ze thuis in rijden. Maar onthoud wel: je reserveert altijd een categorie! Geen merk of type.

Een bergachtig gebied verkennen

Als je tijdens je vakantie veel door de bergen gaat rijden is het verstandig om te kiezen voor een huurauto met een krachtigere motor. Je reisagent kan je adviseren om een auto uit de categorie Compact (of hoger) te kiezen. Zo weet je zeker dat je huurauto genoeg power heeft om de bergen te trotseren. Een auto met wat meer vermogen rijdt niet alleen fijner in bergachtig gebied, hij is ook veel zuiniger. En dat scheelt weer in de benzinekosten.

Ben je benieuwd naar de motorinhoud per categorie? Sunny Cars heeft een handig lijstje voor je gemaakt. Het gaat hier om een indicatie:
  • Mini 1.0 – 1.0
  • Economy 1.2 – 1.4
  • Compact 1.4 – 1.6
  • Intermediate/Full Size 1.6 – 1.8
  • Premium/Luxury 1.8 – 2.0

Roadtrippen!

Roadtrippen is een héél leuke manier om je vakantiebestemming te leren kennen. Van de populaire kust naar het onbekende binnenland en van de hoogste bergtop naar het meest afgelegen dorpje. Ja, je begrijpt het al… Tijdens een roadtrip spendeer je soms heel wat uren in de auto. Erg belangrijk om dus voor een huurauto met wat meer comfort te kiezen. Kies niet voor de kleinste categorie, maar kies voor een roadtrip in Europa bijvoorbeeld voor een Compact. En ga je naar de USA of Zuid-Afrika? Dan adviseren we eerder een SUV. Op sommige bestemmingen kun je kiezen voor de categorie ‘Minivan’! Handig met een grote groep.

Gezellig, een groot gezelschap

Ja, heel gezellig. Zo’n vakantie met een grote groep. Maar liever niet té gezellig… Na een dag sightseeing wil je niet half op de schoot van je buurvrouw belanden. Een beetje ruimte in de auto is wel fijn. En uiteraard heb je ook plek nodig voor al die bagage! Van het vliegveld naar de accommodatie moeten al die koffers toch echt in de auto passen. Één koffer op schoot wil misschien nog wel lukken, maar meer dan ook echt niet. Kies daarom voor een wat ruimere auto. Of splits je gezelschap op en kies voor twee huurauto’s. Dat kan natuurlijk ook. Kortom: denk goed na over je reisplannen en -gezelschap en welke huurauto daar het beste bij past.

De slimme keuze

Bij Sunny Cars is all-in autohuur ook echt all-in: de huursom is glashelder want alle benodigde verzekeringen zijn inbegrepen, inclusief dekking van glas-banden-bodem-dakschade, terugbetaling eigen risico en een aanvullende BA-verzekering van € 7,5 miljoen. Je kunt dus met een gerust hart nee zeggen tegen extra verzekeringen die je ter plekke worden aangeboden, alles is al geregeld. Het wegslepen van je auto bij een ongeval, het verliezen van de sleutels of inbraakschade aan het navigatiesysteem: zodra je iets overkomt, neemt Sunny Cars de afhandeling én de betaling van je over. De Nederlandssprekende medewerkers zijn 24/7 telefonisch te bereiken. Een all-inclusive huurauto kun je eenvoudig boeken via je Selectair reisagent.  

Dit is een gastblog geschreven door onze partner in autoverhuur: Sunny Cars. De tekst verscheen oorspronkelijk op de website https://blog.sunnycars.be en is geschreven door Leontien Brondijk. 
 helpt je graag verder
 helpt je graag verder

helpt je graag verder

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

  • T
  • E